• Ida Lemoine

  Expert inom nudging och hållbarhetsfrågor

  I en värld med sociala orättvisor och växande miljö- och hälsoproblem spelar mänskligt beteende en avgörande roll. Beteendeförändring kräver mer än kunskap om vad som är bra för oss. Många vill till exempel leva hälsosammare, värna om miljön och spara mer – ändå gör vi inte alltid det. Varför blir det så?

   

  Ida Lemoine är VD och medgrundare av Beteendelabbet som brinner för att skapa beteenden för framtiden. Genom unika processer och med kompetens inom psykologi, beteendeekonomi och design hjälper de organisationer att förstå och förändra beteenden hos både kunder, medarbetare och samhälle. Ida är dessutom en av Sveriges främsta föreläsare inom Nudging (tillämpad beteendeekonomi), har en forskningsbakgrund i beteendeekonomi och brinner för att skapa hållbar utveckling med fokus på affärsnytta. År 2016 utsågs hon till en av Veckans Affärers supertalanger och spås vara en av de mellan 18 och 35 år som tros ha störst makt i Sverige i framtiden.

  Stefan Einhorn

  Författare och professor vid Karolinska Institutet

  Samhällsutvecklingen har, i jämförelse med evolutionen, gått oerhört snabbt under de senaste årtusendena och resulterat i att vi nu inte alltid kan hantera den komplexitet som livet för med sig. Det här har resulterat i att många idag känner sig vilsna och att det har blivit allt svårare för ledare att hantera sina medarbetares styrkor och svagheter på ett optimalt sätt.

   

  Stefan Einhorn är professor och ordförande i styrgruppen vid Centrum för social hållbarhet vid Karolinska Institutet samt författare, senast till boken De nya dödssynderna. Där tar Stefan upp ledarskapets mörka sidor och menar att ledarskapsutbildningar alltför ofta fokuserar på individens positiva egenskaper trots att det emellertid finns belägg för att det är ledarens negativa sidor som avgör ledarskapet och att man, genom att fokusera på och utveckla de negativa sidorna, skulle kunna uppnå långt mycket bättre resultat.

   

  Stefan är, sedan många år tillbaka, en oerhört uppskattad föreläsare och blev 1999 utsedd till Bästa lärare vid Karolinska Institutet. Utöver boksuccéer som "Konsten att vara snäll" har Stefan tidigare också varit sommar– och vinterpratare i P1 där han delat med sig av tankar kring visdom, etik och medmänsklighet.

  Erik Fernholm

  Expert inom kognitiv neurovetenskap och lyckoforskning

  Under de senaste 30 åren har både arbetssätt och arbetsuppgifter förändrats radikalt medan vårt ledarskap och tänk om motivation fortfarande är detsamma. Det här har resulterat i att svenskar idag känner mycket mindre engagemang och mening i sina arbeten samtidigt som sjukskrivningar och stressrelaterade problem bara ökar. Men forskningen erbjuder nya insikter om vilka framgångsfaktorerna är – kunskap som snabbt blivit något av vår tids mest eftertraktade ämnen.

   

  Erik Fernholm utsågs 2011 till Årets Föreläsare och är idag en av landets mest uppskattade föreläsare och utbildare. Med sin akademiska bakgrund inom neuro-, motivations- och lyckoforskning ger Erik kraftfulla perspektiv och verktyg för motivation, ledarskap och individuell hållbarhet i en värld som utvecklats bortom de gamla modellerna.

   

  Utöver att arbeta med riksdagsledamöter och organisationer som H&M, PEAB och Försvarsmakten så är Erik även involverad i svensk skola och grundare av stiftelsen Bättre Skolor som verkar för att få in de nya forskningsperspektiven i den svenska läroplanen.

  Kjell A Nordström

  Forskare och författare inom multinationella företag

  Världen förändras i expressfart. Globaliseringen har tagit makten ifrån politikerna och en ny världsordning, med städer och kvinnor i täten, håller på att växa fram. Med det höga förändringstempo som följer av globalisering och digitalisering är det viktigt att möta människor och den nya tiden med öppenhet och nyfikenhet. Vi tappar kontrollen och behöver tänka om. Tänka annorlunda.

   

  Kjell A Nordström är en världsledande forskare inom multinationella företag och en av Europas mest inflytelserika och efterfrågade rådgivare, föreläsare och experter. Förutom den internationella bästsäljaren, ”Funky Business”, som hittills översätts i närmaste 40 språk är han även författaren bakom "Karaoke Capitalism”, uppföljaren "Funky Business Forever" och i september 2014 släpptes hans senaste bok "Urban Express – 15 urbana lagar som hjälper dig navigera i den nya värld som tas över av kvinnor och städer” som han skrivit tillsammans med Per Schlingmann.

   

  Kjell kombinerar snyggt sin omfattande akademiska kunskap med utmanande exemplen från verkligheten och syns i Sverige även som lärare vid Institute of International Business vid Handelshögskolan i Stockholm.

  Per Schlingmann

  Expert inom strategisk kommunikation

  Aldrig förr har världen omkring oss rört sig så fort. Företag och organisationer måste allt mer anpassa sig efter sin omvärld och de dramatiska förändringar som globaliseringen, urbaniseringen och digitaliseringen samt nya konsumentbeteenden och värderingar medför.

   

  Med hjärta och passion inom strategisk kommunikation, varumärken, förändringsprocesser, politik och retorik bedöms Per som en av de mest inflytelserika strategerna inom kommunikation och är bland annat utsedd till en av Sveriges superkommunikatörer. Han har varit partisekreterare, chefsstrateg och kommunikationschef för Moderaterna och anses vara en av arkitekterna bakom Nya Moderaterna och valframgångarna 2006 och 2010. Under sin tid i politiken utsågs han flera år till en av Sveriges mäktigaste och mest inflytelserika personer och är nu, efter att ha lämnat politiken, en flitigt anlitad föreläsare som elegant paketerar sitt budskap i en inspirerande kontext efter devisen - Att agera är att kommunicera!

   

  Med sin senaste bok Så vinner du kommunikationskriget - med berättelsen som vapen, reser han landet runt och förklarar hur det nya kommunikationslandskapet fungerar, och berättar hur du själv kan bli framgångsrik genom att använda dig av nutidens mest effektiva vapen – berättelsen.

All Posts
×