Return to site

MÅNGFALD I NÄRINGSLIVET

Lodsten Executive Dinner den 8 februari 2016

I februari arrangerade vi årets första Lodsten Executive Dinner med temat Mångfald i Näringslivet. En väldigt spännande kväll med samtal kring fördomar, utmaningar, möjligheter, rädslor och mod - om att fler ledare skulle behöva våga utmana sig själva och bli mer verkligt nyfikna. Vi diskuterade frågeställningar kring vad verklig mångfald egentligen är. Och om det kanske är så att vi i Sverige fokuserar mer på det vi, under gårdagen, valde att kalla för ”ytlig mångfald” - det som syns och går att mäta - snarare än att fokusera på den verkliga perspektivöverskridande mångfalden. De där ”jobbiga” människorna eller medarbetarna som utmanar och utvecklar dig och företaget mest. För vad är mångfald egentligen? En grupp människor som alla ser olika ut - men som tycker och agerar precis lika. Eller en grupp människor som, oavsett ålder, kön eller utseende - värderar, kommunicerar eller agerar olika.

Det finns mycket som behöver göras. Och mycket som redan görs. Men vår insikt efter gårdagens samtal landar nog ändå i att Mångfald inte är något som går att göras. Mångfald är ett resultat av något man Gör. Arbetet och samtalet fortsätter.

Läs intervjun vi gjorde med Navid Modiri innan middagen här

Deltagare på middagen: Moa Hartwig (Lodsten), Tomas Björkman (filantrop och grundare av Stiftelsen Ekskäret), Navid Modiri (gästexpert), Azita Shariati (Sodexo), Ann Carlsson (Apoteket), Henric Byström (Carlsberg), Anna Jonasson (Nobina) och Angela Fernholm (Arbetsförmedlingen).

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly