Return to site

I HUVUDET PÅ LODSTEN

Med Camilla König Ekegren

Min dotter berättade att de skulle göra ett nationellt prov i gymnasiet där man skulle skriva kring ämnet ”att göra gott” och som senare skulle framföras inför klassen. Vad göra gott var fick man välja helt själv, men syftet skulle vara tydligt och man skulle också kunna motivera varför man hade valt just denna handling. Min dotter valde leende.

Detta fick mig att tänka på att vi alla kan bidra med något som inte kostar, som sprids och återspeglas men som också får oss själva att må bättre.

Studier påvisar att genom att le, träna att le, stimuleras inte bara muskulaturen i ansiktet utan vi stimulerar hormoner i kroppen som rent biologiskt får oss att uppleva välbefinnande. Vad mer kan man då göra för att rusta oss själva, våra medmänniskor, medarbetare, verksamheter och skapa ett hållbart välmående i framtiden? Ett steg till hållbart välmående är att skapa möjligheter till kongruens där man lever och agerar i samklang med sina värderingar.  Ett ämne som kommer att belysas och praktiseras i vår Executive Crash Course den 17 maj om - hur man skapar värderingsstyrda bolag. 

Vi har alla ett ansvar från den enklaste lilla handlingen som ett leende,  till att skapa långsiktiga hållbara förutsättningar som ledare för våra medarbetare och medmänniskor, men också för de efterkommande generationerna. Hur kommer vår tillvaro att se ut i framtiden? Finns de fysiska mötesplatserna med samma struktur som nu, hur kommer de mänskliga mötena äga rum och i såfall vilken form? Var några av frågorna som utforskades under Executive dinner med samtalstemat Platsens betydelse i framtiden.

Så, med tanke på den digitala, uppslukande och snabbväxande värld vi springer i uppmuntrar jag er alla att höja blicken, möt dina medmänniskor med öppenhet och ett leende - låt oss tillsammans skapa ett klimat av medmänsklighet som gör världen bättre på alla nivåer.

Camilla König Ekegren

Medgrundare Lodsten 

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly