Return to site

HEJ NAVID MODIRI

Deltar på Lodsten Executive Dinner Mångfald i Näringslivet den 8 feb

Hej Navid! Du kommer att vara med på vår middag med temat Mångfald i Näringslivet nu den 8e feb. Aldrig tidigare har vi upplevt ett område så efterfrågat av företagen - varför tror du att dessa frågor är så aktuella just nu? Om vi tänker mångfald i stort.

Det som händer just nu i Sverige kring flykting och integrationsfrågan påverkar så klart intresset för att prata om både mångfald och integration, att definiera begreppen och föra samtal om dem samt fundera på vad näringslivet kan göra klokare för att tillvara ta den kompetens och kunskap som de nyanlända kommer med samt i en mer och mer globaliserad värld där mångfald är en naturlig del.

Vad skulle du rekommendera ett företag som själva uttrycker att de behöver främja mer mångfald i verksamheten. Var ska man börja och vad är viktigt att tänka på? 

Det viktigaste är att börja med att föra ett modigt samtal om det, att ha ledare som vågar prata om konfliktfylldhet och motsägelsefullhet och som inte väjer för den komplexitet som frågan om mångfald innehåller. Det är inte en fråga som vi kan säga ja eller nej till. Det är inte en fråga om gott och ont, bra eller dåligt. Det är en komplex fråga som också förutsätter att vi vågar och har kapabiliteten att vara i komplexa samtal och processer tillsammans. 

Vad finns det för risker om man, som företag, väljer att inte ha så stor mångfald bland medarbetarna? 
Jag säljer helst inte in mångfald som något bra. Det är är varken bra eller dåligt. Det är mångfald. Om du väljer att arbeta med och fokusera på det så får du ett resultat och om du väljer att inte göra det så får du ett annat. Det handlar om vad för slags företag du vill vara och vilka resultat du önskar. Vill du attrahera en mångfald av kunder och målgrupper, agera i en global värld där mångfald inte är ett val utan ett faktum och jobba fokuserat med innovations om förutsätter mångfald - då finns det många anledningar att jobba med mångfald. Mångfald är inte per automatik kul, häftigt eller ballt att jobba med. Det är en tuff väg att gå och då ska du och din organisation gå in i det med rätt förväntningar och en stor dos ödmjukhet. Ni kommer att göra fel. Ni kommer att trampa snett. Ni kommer att stöta på hinder. Som alltid i förändringsarbeten. Sen kan ett företag välja att inte jobba med mångfald. Då kommer du kunna fokusera på att göra det du gör, med dem som redan gör det och fortsätta göra det så länge det funkar. Det går också.

Berätta, vad har du för förväntningar på middagen nu i nästa vecka? 

Jag är nyfiken på de som kommer att vara där och att höra deras tankar och behov. Eftersom jag själv är djupt engagerad och nyfiken på mångfaldsarbetet och det präglar min vardag så älskar jag att träffa andra som också är nyfikna på vad vi kan göra tillsammans med mångfald i fokus. Jag förväntar mig utmanande tankar, entusiastiska samtal och mer än gärna konflikter och höjda röster eftersom det visar på passion.

Deltagare på middagen: Moa Hartwig (Lodsten), Tomas Björkman (filantrop och grundare av Stiftelsen Ekskäret), Navid Modiri (gästexpert), Azita Shariati (Sodexo), Ann Carlsson (Apoteket), Henric Byström (Carlsberg), Anna Jonasson (Nobina) och Angela Fernholm (Arbetsförmedlingen).

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly