Return to site

HEJ
CAMILLA KÖNIG EKEGREN

FOUNDING PARTNER I LODSTEN

Hej Camilla och välkommen tillbaka till stan! Du har ju nyligen gjort en av tidernas mest kraftfulla ledarskapstransformationer - Nature Quest - där du bl.a har spenderat två dygn ute i skärgården. Vad har du tagit med dig ifrån den här upplevelsen?   
Sammanfattningsvis skulle jag säga att Nature Quest är en blandning mellan, personligt ledarskap, naturkunskap och terapi. Den röda tråden i programmet är att återkoppla till sin inre kompass genom att stimulera sina sinnen och uppmärksamma sin inre röst. Ett utmärkt tillfälle att ge sig själv tid och eftertanke där det enda fokuset är en själv. För mig var, och är det fortsatt en pågående process även om det var drygt en vecka sedan jag var där. Känslan som jag kom hem med vilken naturligtvis är högst individuell var ett lugn och rofylldhet. Lite som att jag blev ”jordad”.

Du berättar att du var ute på ett solo i två dygn - vad innebar det?
Efter att ha haft olika gruppsamtal, meditativa övningar och utrymme för att varva ned, placerades vi ute i skärgården på en egen ö för praktisk reflektion. Viss vägledning inför denna tid hade givits dock var det viktigast att inte hitta eller skapa ”system” för sysselsättning utan snarare fokusera på att vara så närvarande i nuet som möjligt. Otroligt utmanande men kraftfullt. Med tiden försvann de klassiska tankarna på jobb och annat brus och man umgicks helt med sig själv och sina tankar. Riktigt spännande måste jag säga! 

Hur löste du med mat och värme?
För att ge sig själv en optimal effekt avråds man att äta under själva solot, allt för att undvika distraktion. Detta var naturligtvis upp till en själv hur man ville göra. Vi som fastade fick med oss en fastedryck som hjälpte oss att hålla inre värme, dämpade hungern och balanserade sockernivån. Tillsammans med varma kläder och mössa gick allt helt över förväntan! 

Hur var det att göra detta tillsammans med andra?
Min upplevelse är att det skapade en trygghet även om man gjorde det själv, var på en egen ö, gav bara vetskapen om att man gjorde det samtidigt som någon annan en känsla av samhörighet. Utöver detta var det väldigt givande att dela sina reflektioner i gruppen efteråt vilket gav nya insikter och igenkänningar av tankar och funderingar.

För vem skulle du rekommendera en Nature Quest?
Jag skulle rekommendera Nature Quest för dig som önskar utforska dig själv och öka din inre medvetenhet. En annorlunda ledarskapsutveckling då resultatet inte går att förutse utan det skapas en viss magi och spänning som bara handlar om dig själv och ditt förhållningssätt. Ett utmärkt sätt att samla en grupp som behöver öka sin tillit och förtroende sinsemellan men också till sig själv med hjälp av naturens krafter!

Nature Quest är ett av de mest kraftfulla individuella ledarskapsprogrammen som existerar i modern tid och samtidigt en av de äldsta metoderna för att förstå sina värderingar, stärka förmågan till närvaro och utforska sina drivkrafter.

Under en Quest kombineras oförglömliga upplevelser i naturen med mental träning, närvaro och kreativitet. Den personliga utvecklingen kan sedan bidra i den gemensamma utvecklingen och en Quest passar därför lika bra för enskild individuell utveckling som för utvecklingen i en grupp.

Nature Quests arrangeras antingen i öppna grupper eller i slutna sällskap och på platser över hela världen. Här samarbetar vi med Naturakademin Learning Lab vars program baseras på över 20 års erfarenhet och empirisk forskning, primärt via MIT och Society for Organizational Learning i USA.

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly